Blog / 5 důvodů proč digitalizovat realitní kancelář

5 důvodů proč digitalizovat realitní kancelář

V posledních letech digitalizace prostupuje celou řadou odvětví. Není tomu jinak ani v realitním sektoru, kdy inovativní technologie začínají měnit celý trh. Díky digitálním nástrojům se mění způsob, jakým se nemovitosti prezentují, spravují a následně i obchodují. Realitní kanceláře a makléři, kteří včas digitalizují agendu, získají náskok před konkurencí.  Pojďme si proto představit 5 nejčastějších důvodů, proč digitalizovat realitní kancelář právě teď.

1. Buďte tam, kde jsou vaši klienti

Digitální technologie umožňují lidem vykonávat mnoho činností z pohodlí domova nebo jiného místa, kde mají přístup k internetu. Je to rychlé a pohodlné. Mnoho klientů proto již nyní preferuje vyhlédnutí si nemovitosti přes sociální sítě či jiné on-line kanály. Moderní makléři to vědí a jdou svým klientům naproti. Není tak již žádnou výjimkou, že k propagaci nemovitostí používají popularitě se těšící TikTok či Instagram. Stejně je tomu i u způsobu prohlédnutí si nemovitosti. Velká část klientů preferuje virtuální prohlídky, on-line prohlídky přes Whatsapp či využití AR/VR aplikací, díky kterým je možné prohlédnout si nemovitost prakticky kdykoli a kdekoli.

2. Získejte více času na své obchody

Digitalizace realitních aktivit však není zdaleka jen o nových způsobech prezentace nabízených nemovitostí. Nejzásadnější pro samotné makléře je možnost automatizace interních procesů, díky kterým ušetří čas i náklady a získají více času na své obchody. V Legal Systems potřebám realitních makléřů dobře rozumíme, a proto vyvíjíme digitální platformu, která umožní vést veškerou agendu k celé realitní zakázce plně on-line. Od  automatické přípravy smluv přes elektronické podepisování až po archivaci. Navíc bez chyb a zbytečného času na přepisování dat do dokumentů.

3. Mějte pořádek ve svých dokumentech

Tradičně se realitní kanceláře spoléhaly na osobní interakci s klientem a papírovou dokumentaci. V dnešní době se však jedná o již poměrně neefektivní způsob práce, ve kterém je obtížné eliminovat chyby. Z pohledu času je to navíc poměrně zdlouhavý proces a v komunikaci tak dochází k mnohdy zbytečným prodlevám. Práce s dokumenty v elektronické podobě výrazně snižuje množství chyb. Díky využití předpřipravených šablon vytvoříte kvalitní smlouvy i bez znalosti právní problematiky. Ušetříte tak i náklady za spolupracující právní kancelář. V Legal Systems vám připravíme všechny smlouvy na míru a v uživatelsky přívětivé podobě. Potřebné dokumenty tak snadno vyplníte na pár kliků. Klientovi je tak můžete zaslat například ještě v průběhu schůzky k elektronickému podpisu. Samozřejmostí je i digitalizovaný AML proces a ověření klientovy totožnosti a zápisu v sankčních seznamech.

4. Zvyšte spokojenost svých klientů

Digitalizace umožňuje realitním kancelářím lépe komunikovat se svými klienty prostřednictvím e-mailů, SMS zpráv, chatovacích aplikací a dalších on-line kanálů. Rychlá a transparentní komunikace přispívá k větší spokojenosti klientů a zlepšuje celkový dojem z poskytovaných služeb. Máme desítky spokojených klientů z řad realitních makléřů. Dobře tak víme, že jejich klienti ocení zejména možnost podepisování odkudkoli. Díky elektronickému podpisu tak už není problém, aby klient podepsal všechny smlouvy v čase, který mu nejvíce vyhovuje. Třeba večer po práci nebo během víkendu. To zaručuje vyšší pravděpodobnost uzavřených obchodních zakázek. Naši klienti z řad realitních kanceláří proto mohou počítat s vyšším počtem úspěšně dokončených obchodů.

5. Organizujte lépe svou práci a šetřete přírodu

Digitální platformy umožňují realitním profesionálům snadněji organizovat své úkoly, sledovat termíny a spravovat kontakty se zákazníky. Centrální systémy správy nemovitostí mohou zjednodušit sledování stavu jednotlivých transakcí a pomoci předcházet ztrátě důležitých dokumentů. Obojí vede k tomu, že se sníží množství papírové agendy. Elektronická archivace dokumentů a elektronické komunikace tak sekundárně přispívají k udržitelnějšímu podnikání.


Získejte ze svých obchodů více již dnes

V dnešní době je digitalizace nezbytnou součástí úspěšného fungování realitních kanceláří. Přechod k digitálnímu provozu přináší mnoho výhod, včetně zvýšené efektivity, lepší organizace, zvýšené zákaznické spokojenost a pozitivního dopadu na životní prostředí. Pro realitní kanceláře, které touží po udržení konkurenceschopnosti a úspěchu ve stále se měnícím tržním prostředí, je digitalizace nezbytná. Začít můžete již dnes. 

V Legal Systems máme stovky spokojených klientů a několik let zkušeností s digitalizací v realitních kancelářích i firmách. Máme připravené vyladěné smlouvy pro realitní kancelář v digitální podobě nebo rádi automatizujeme smlouvy, se kterými jste zvyklí pracovat. 

Samozřejmostí je skvělý klientský servis. Osobně vás provedeme celým procesem a vše na míru připravíme tak, abyste mohli na digitální agendu přejít co nejdříve. Vyzkoušet můžete také bezplatnou demoverzi naší aplikace. Stačí, když nám napíšete na hanus@legalsystems.cz

6. 5. 2024
Kontaktujte nás